Lunchwebbinarium:
Cykelkärlek – Skeppshultcykelns historia i ny bok

01 dec 2022, kl 12.00 - 13.00

VISA BILDTEXT
Välkommen till ett samtal om att tillverka cyklar med kärlek i 111 år! Anders Houltz, författaren till nya boken ”Vägen - berättelsen om Skeppshultcykeln” samtalar med Skeppshultcykelns ägare Jonas och Magnus Andersson om att tillverka kvalitetscyklar i Sverige och om samarbetet kring boken.

Välkommen till ett samtal om att tillverka cyklar med kärlek i 111 år! Anders Houltz, författaren till nya boken ”Vägen – berättelsen om Skeppshultcykeln” samtalar med Skeppshultcykelns ägare Jonas och Magnus Andersson om att tillverka kvalitetscyklar i Sverige och om samarbetet kring boken.

Albert Samuelsson i småländska Skeppshult började tillverka cyklar 1911. Det året fanns omkring 70 större eller mindre cykeltillverkare i Sverige. I dag, 111 år senare, finns endast en enda tillverkare kvar som omfattar hela produktionsprocessen från den svetsade ramen till färdig cykel. Det är cykelfabriken i Skeppshult. Arvet förvaltas av bröderna Jonas och Magnus Andersson, som tagit Skeppshultcykeln in i en ny tid utan att göra avkall på tradition, kvalitet och hantverk.

I detta lunchwebbinarium samtalar bokens författare, Centrum för Näringslivshistorias forskningschef Anders Houltz, med Skeppshultcykelns ägare Jonas och Magnus Andersson om att tillverka kvalitetscyklar i Sverige och om samarbetet kring den nya boken om cykelfabriken.

Boken Vägen – berättelsen om Skeppshultcykeln (Förlaget Näringslivshistoria, 2022) finns att köpa i vår Bokbutik.

Se inspelade webbinariet här