Vi fick fem nomineringar
till PublishingPriset 2019

VISA BILDTEXT
Publishingpriset. Foto: Fredrik Stehn

Centrum för Näringslivshistoria har fått fem nomineringar till Publishingpriset 2019! Vår egna webbsajt BizStories, tre böcker och SF Studios jubileumswebb finns med på den fina listan. Vinnarna meddelas 5 november.

Publishingpriset, som delats ut sedan 1990, är en årlig jurybedömd tävling ”för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation”.  Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister och redaktörer.

Vi ser fram emot prisutdelningen 5 november på Berns i Stockholm! Berns historiska arkiv är för övrigt deponerat hos oss på Centrum för Näringslivshistoria.

Våra nominerade bidrag:

Kategori: Verksamhetshistoria i bokform

Shape living for the better: The first 100 years of Electrolux
på uppdrag av Electrolux.

I 2019 är det 100 år sedan Electrolux grundades av den mytomspunne affärsmannen Axel Wenner-Gren. Sedan dess har företaget utvecklats till en internationell koncern ledande inom sitt område. Detta uppmärksammats i en praktfull bok om företagets långa historia.

Läs mer om boken

Kategori: Verksamhetspresentationer

För en barndom fri från våld
på uppdrag av World Childhood Foundation.

En bok om Childhood 20 år om deras arbete för att ge barn en tryggare och kärleksfullare barndom. I boken möter man några av alla projekt som stötts – och får höra från Drottning Silvia om varför hon startade Childhood.

Läs mer om World Childhood Foundation

Kategori: Fackböcker

Made in Sweden

Vad har Abba, bokhyllan Billy och tumstocken gemensamt? Jo, de har alla rötterna i den svenska myllan och har tagit världen med storm. Made in Sweden är boken om våra svenska exportsuccéer.

Läs mer om boken

Kategori: Kampanjsajter

SF Studios 100 years.com

SF Studios historia är imponerande – över 1 000 filmproduktioner, ett antal Oscars och några av filmhistoriens mest omtalade titlar. Allt detta och mycket mer presenteras på webbplatsen där läsare kan ta del av historien bakom bolaget, läsa om de största stjärnorna och bläddra bland alla ljuvliga filmaffischer.

Ta del av SF Studios 100 åriga historia

Kategori: Webbtidningar/Webbtidskrifter

BizStories.se

BizStories.se är en webbpublikation om näringslivets historia. På sajten kan du upptäcka det svenska och internationella näringslivets fängslande historia och möta personer bakom omtalade företag, innovativa produkter och banbrytande idéer.

Läs mer på BizStories.se