Nytt från förlaget:
Berättelsen om Gränges, nu på engelska

VISA BILDTEXT
Berättelsen om Gränges - nu på engelska.

Vid 1800-talets slut grundades Gränges som gruv- och tågbolag. I dag är bolaget världsledande inom alu­min­iumprodukter. Däremellan löper 125 år av svensk samhällshistoria, förknippat med järnvägar, gruv­brytning, rederirörelse, malmexport, bilsäkerhet och aluminium. Allt detta beskriver närings­livs­­för­­fattaren Ronald Fagerfjäll i boken ”Gränges – Since 1896” som nu finns översatt till engelska.

Gränges är företaget som omvandlat sig själv sedan 1896 – och vars historia speglar Sveriges moderna utveckling. Gränges grundades som ett gruv- och tågbolag, och hjälpte därmed landet att förvandla malmen till välstånd.

I början av 1900-talet var det Stockholmsbörsens högst värderade bolag, i mitten av århundradet var Gränges världens största malmexportör och mot slutet av 1900-talet ett dotterbolag i Electrolux-koncernen.

I dag är bolaget världsledande inom aluminiumprodukter med sina främsta rötter i Finspång. Bolaget har alltid förändrats utifrån tidens krav. Dess historia är även historien om en föränderlig omvärld. Om politisk orolighet, om krig, om nya marknader och om globalisering.

Nu finns boken översatt till engelska.

BESTÄLL BOKEN I VÅR BOKSHOP

Projektgrupp hos Centrum för Näringslivshistoria

Tryckeri: BrandFactory, Farsta Stockholm

BESTÄLL BOKEN I VÅR BOKSHOP