Författarträff

Forskning, skandaler och spel

04 dec 2019, kl 18.00 - 20.00

VISA BILDTEXT
Välkommen på författarafton på IVA 4 december 2019!

Välkommen på författar­samtal och mingel 4 december kl 18:00 på IVA i Stockholm. Möt författarna till böckerna ”Forskning för livet – Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning”, ”Omvandlingar – Försäkrings­bolaget Skandia 1990–2016” och ”Den moderna svenska spel­branschen”.

Möt författarna till några av de senaste böckerna från Förlaget Näringslivshistoria:

  • Karin Jansson Myhr: ”Den moderna svenska spelbranschen
    Svenska företag har under 20 års tid tillhört världens mest innovativa inom det som kallas för online gaming. Dessa företags utmaningar och trassliga väg till framgång skildras i ”Den moderna svenska spelbranschen”. I boken möter vi företagen som bröt mark och människorna som jobbade på pionjärföretagen och drev branschens utveckling under en 20-årig epok. Detta är deras historia, berättad av Karin Jansson Myhr och Dennis Avorin, utifrån långa och många intervjuer. Boken tar även upp andra frågor som haft betydelse för spelbranschen, som marknadsföring, lobbying, regleringar och ansvarsfullt spelande.
  • Mikael Lönnborg: ”Omvandlingar – Försäkringsbolaget Skandia 1990–2016
    Hur nådde Skandia oerhörda framgångar under 1990-talet, hur överlevde företaget skandalerna i början av 2000-talet och hur blev bolaget genom ett fientligt bud från konkurrenten Old Mutual ett dotterbolag i en utländsk koncern? Om detta skriver Mats Larsson och Mikael Lönnborg i en inträngande studie om Sveriges första moderna försäkringsbolag. Slutligen berättas också historien om hur Skandia åter hamnade i svenska händer, och omvandlades till det ömsesidiga försäkringsbolag det är idag.
  • Olof Ljungström: ”Forskning för livet – Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning
    Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning, SSMF, startades 1919 och har under de senaste hundra åren fungerat som en viktig brygga mellan nyfikna forskare och nya medicinska upptäckter. Tusentals unga forskare har tack vare SSMF fått bättre möjligheter att lyckas i sitt sökande efter avgörande genombrott, ett arbete som i förlängningen skapat bättre vård och effektivare mediciner. I boken ”Forskning för livet – Svenska Sällskapet för Medicinsk Forskning 1919–2019” berättas inte bara sällskapets hundraåriga historia. Vi möter även medarbetare, framstående forskare och några av alla de bidragsgivare som gjort, och fortsätter göra, SSMF:s uppdrag möjligt.

När: 4 december kl 18:00–20:00.
Var: Wenströmsalen, IVAs konferenscenter, Grev Turegatan 16.

De aktuella böckerna kommer att finnas till försäljning till specialpris.