Vi har blivit nominerade till
Svenska Designpriset 2020

En bok, en illustration och tre tidskrifter som vi har producerat är nominerade till Svenska Designpriset 2020: boken ”Stålpionjären, historien om Pelle Söderberg 1836–1884”, vår tidskrift ”Företagshistoria” samt jubileumsskrifterna ”Starkare tillsammans – 20 år med Axfoodfamiljen” och ”Mäklarsamfunden 100 år – Storyn om en yrkeskår”. Rösta på oss och hjälp oss vinna!

Svenska Designpriset arrangeras av Batteri Kommunikation. Årets vinnare meddelas på en prisgala den 12 november på Berns i Stockholm. Tävlingen avgörs genom omröstning – för de fyra första bidragen är den senaste dagen att rösta den 13 september.  Så rösta på våra trycksaker och hjälp oss vinna Svenska Designpriset 2020!

RÖSTA HÄR

NOMINERADE ÄR: 

Stålpionjären: Historien om Pelle Söderberg 1836–1881

Nominerad i kategorin Redaktionellt – Bok – print. För första gången skildras Söderbergs liv, baserad på tidigare obeforskade källor. Vi får dessutom ta del av unika bilder som berättar historien om en av Sveriges mest inflytelserika företagsfamiljer.

Rösta här

Tidskriften Företagshistoria

Nominerad i kategorin Redaktionellt – Magasin – print. Inspirationen bottnar i 1900-talets Europeiska designarv med raka linjer, grundformer och lager på lager. Att berätta historia behöver inte vara svartvitt; Företagshistoria sprakar av färg.

Rösta här

 

 

Mäklarsamfundet 100 1919-2019, Storyn om en yrkeskår

Nominerad i kategorin Redaktionellt – Personal/medlemstidning – print. Designen är inspirerad av 1900-talets första halva samt nutida tidningsmakeri – typsnitt och klassiska färger tillsammans med kantiga former ger skön inramning till det spretiga historiska materialet.

Rösta här

 

 

Starkare tillsammans, 20 år med Axfoodfamiljen

Nominerad i kategorin Redaktionellt – Personal/medlemstidning – print. För att fira Axfood 20 år har vi gjort magasin som berättar företagets historia. Omslaget byggs upp av glittrande typografi, som signalerar födelsedagskalas, glädje, och devisen Starkare tillsammans.

Rösta här

 

 

Historiebruksmaskin

Nominerad i kategorin Bildkommunikation – Illustration och infographic. Hur kan en beskriva vårt arbete visuellt? Bilden lyckas fånga Centrum för Näringslivshistorias väsen i en steampunkdoftande illustration, som visar hur arkiven skördas, materialet processas och sedan produceras för nutiden. OBS! Omröstningen för kategorin startar 14 september.

Tävlingen avgörs genom omröstning. Rösta på våra nominerade trycksaker t o m söndagen den 13 september!

RÖSTA HÄR FR.O.M SÖN 13 SEPTEMBER