Vi har blivit nominerade till
Svenska Designpriset 2020

En bok, en illustration och tre tidskrifter som vi har producerat är nominerade till Svenska Designpriset 2020: boken ”Stålpionjären, historien om Pelle Söderberg 1836–1884”, vår tidskrift ”Företagshistoria” samt jubileumsskrifterna ”Starkare tillsammans – 20 år med Axfoodfamiljen” och ”Mäklarsamfunden 100 år – Storyn om en yrkeskår”.

Svenska Designpriset arrangeras av Batteri Kommunikation, prisutdelningen kommer att ske digitalt under 2021.

NOMINERADE ÄR: 

Stålpionjären: Historien om Pelle Söderberg 1836–1881

Nominerad i kategorin Redaktionellt – Bok – print. För första gången skildras Söderbergs liv, baserad på tidigare obeforskade källor. Vi får dessutom ta del av unika bilder som berättar historien om en av Sveriges mest inflytelserika företagsfamiljer.

Tidskriften Företagshistoria

Nominerad i kategorin Redaktionellt – Magasin – print. Inspirationen bottnar i 1900-talets Europeiska designarv med raka linjer, grundformer och lager på lager. Att berätta historia behöver inte vara svartvitt; Företagshistoria sprakar av färg.

 

 

Mäklarsamfundet 100 1919-2019, Storyn om en yrkeskår

Nominerad i kategorin Redaktionellt – Personal/medlemstidning – print. Designen är inspirerad av 1900-talets första halva samt nutida tidningsmakeri – typsnitt och klassiska färger tillsammans med kantiga former ger skön inramning till det spretiga historiska materialet.

 

 

Starkare tillsammans, 20 år med Axfoodfamiljen

Nominerad i kategorin Redaktionellt – Personal/medlemstidning – print. För att fira Axfood 20 år har vi gjort magasin som berättar företagets historia. Omslaget byggs upp av glittrande typografi, som signalerar födelsedagskalas, glädje, och devisen Starkare tillsammans.

 

 

Historiebruksmaskin

Nominerad i kategorin Bildkommunikation – Illustration och infographic. Hur kan en beskriva vårt arbete visuellt? Bilden lyckas fånga Centrum för Näringslivshistorias väsen i en steampunkdoftande illustration, som visar hur arkiven skördas, materialet processas och sedan produceras för nutiden.