Alexander Husebye

VD

Alexander Husebye, Centrum för Näringslivshistorias vd, bloggar om sina fynd av näringslivshistoria i arkiven, i medier och i andra nätverk.

Premiär för Näringslivshistoriska priset

Nu kommer priset som uppmärksammar alla som lyfter de svenska företagens historia: Näringslivshistoriska priset som delas ut för första gången av Centrum för Näringslivshistoria den 5 september 2019.

Vi står värd när tyska företagsarkiv håller årsmöte i Stockholm

Vad har Sverige och Tyskland gemensamt? Massor förstås – inte minst näringslivshistoria! Den 6 och 7 maj står Centrum för Näringslivshistoria därför värd för en årlig konferens för tyska företagsarkivarier.

Tomas Söderberg 1936-2019

Tomas Söderberg, ordförande i Torsten Söderbergs Stiftelse och vän av verksamheten, har gått bort.

27 sep: Exploring Uses of the Past in Inter­na­tional Economic Relations (UPIER)

Internationella bank- och finansforskare träffades i vår forskarsal, som del av det europeiska UPIER-projeketet

Porsche fyller 70 år!

I år fyller Porsche 70 år! Sportbilstillverkaren som har sitt ursprung i Ferry Porsches modell 356, firar en historia som producent av flera ikoniska sportbilar….

Årsstämma 17 maj – med operahistoria

Centrum för Näringslivshistoria håller årsmöte 17 maj kl 11 – på Operan. Välkomna alla våra medlemsföretag.

”Historiens bevarare, sanningens väktare”. VD i Årskrönika 2016

När begrepp som ”faktaresistens” och ”alternativa fakta” blir vardagsmat, är vår roll som arkivarier och historiker viktigare än någonsin, skriver vd Alexander Husebye i vår årskrönika 2016.

Årsmöte – med Stockholmsskildringar

Centrum för Näringslivshistorias årsmöte hålls i år 27 april. Direkt efter själva årsmötet, dit medlemmar i Föreningen Centrum för Näringslivshistoria är bjudna, hålls ett öppet…

Seminarium: Perspektiv på frihandel

Frihandeln medför tillväxt och välstånd, menar förespråkare. Frihandeln hotar miljö, jobb och nationell suveränitet, svarar motståndarna. Den 6 december bjuder Centrum för Näringslivshistoria in till…

Vi startar förlag!

I och med att vi på Centrum för Näringslivshistoria har breddat utgivningen av digitala publikationer och print så har det nu blivit dags för oss…