Vi fick tre nomineringar
till PublishingPriset 2022!

VISA BILDTEXT
Nominerade till Publishingpriset 2022.

Vi på Centrum för Näringslivshistoria och Förlaget Näringslivshistoria har fått tre nomineringar till Publishingpriset 2022! Tidskriften ”100 år av standarder”, boken ”Cement” och jubileumsboken ”Svenska Bankföreningen fyller 142 år” är nominerade i kategorin Print. Vinnarna meddelas 9 november.

Publishingpriset, som delats ut sedan 1990, är en årlig jurybedömd tävling ”för lovvärd redaktionell kommunikation och marknadskommunikation”. Juryn består av verksamma kommunikatörer såsom fotografer, grafiska formgivare, filmproducenter, journalister och redaktörer.

Våra nominerade bidrag:

100 år av standarder

Kategori: Verksamhetstidningar

En standard är en gemensam lösning på ett återkommande problem. Syftet med standarder är att skapa enhetliga rutiner för att generera största möjliga nytta inom ett visst område. När Svenska Institutet för Standarder, SIS, i år firar 100 år uppmärksammar de ett antal banbrytande standarder i ett magasin producerat av Centrum för Näringslivshistoria.

 

Cement

Kategori: Verksamhetshistoria

År 1871 grundades Skånska Cementaktiebolaget, dagens Cementa. Där och då startade också den svenska cementbranschen. I den här boken berättas cementens historia.

 

Svenska Bankföreningen fyller 142 år

Dessutom är jubileumsboken ”Svenska Bankföreningen fyller 142 år”, i vilken vi på Centrum för Näringslivshistoria bidragit med innehåll också nominerad i kategorin Print/Verksamhetshistoria.